Yritys‎ > ‎

Reija Vähätalo

Yrittäjä Reija Vähätalo syntyi vuonna 1979 ratsastuskouluperheeseen, joten ratsastus oli luonteva valinta tehtäessä lapsuuden harastusvalintoja. Vuosien mittaan ratsastuksesta tuli intohimo ja kilpaileminen muuttui vakavammaksi niin este- kuin koulupuolellakin.

Rakas harrastus muuttui ammatiksi yli 10 vuotta sitten.

Opiskeluvuosina Reija hankki työkokemusta Suomen lisäksi muun muassa Ruotsista ja Ranskasta. Vuonna 2003 Reija valmistui Ypäjältä ratsastuksenohjaajalinjalta suorittaen sekä ratsastuksenohjaajan että nuoren hevosen koulutus ja hevosenhoitajan tutkinnon. Opintoihin liittyvän työharjoittelun Reija suoritti muun muassa Kyra Kyrklundilla Englannissa.

Koulun jälkeen Reija työskenteli useamman vuoden Hollannissa hevosten myyntitallilla toimien nuorten hevosten sisäänratsastajana ja hevosenhoitajana. Ennen oman yrityksen perustamista Reija on pääasiallisesti työskennellyt Kaupin Ratsastuskoulussa ratsastuksenohjaajana.

Vuonna 2009 Reija perusti toiminimen Ratsuapu Reija Vähätalo, jonka aikana hän pääsääntöisesti on ratsuttanut eritasoisia hevosia, kilpaillut este- ja koulupuolella, sekä pitänyt valmennus- ja ratsastuskoulutunteja.

2012 Ratsuavun palvelut vaihtuivat Sappeen Ratsutilan nimiin.

Nykyään Reija pitää Sappeen Ratsutilalla tunteja arkisin, ja viikonloppuisin eri aiheisia ratsastuskursseja. Myös simulaattoritunnit ja -kurssit ovat joka viikkoista työtä.
Ratsutuksessa on paljon nuoria hevosia (2-5vuotiaita) ja välillä vanhempiakin konkareita :)
Viimevuosina mielenkiinto on myös herännyt suomenhevosten puolelle ja niidenkin ratsutus ja kilpailutus on lisääntynyt parina edellisenä vuotena.
Valmennustunteja yksityisille Reija pitää mahdollisuuksien mukaan Sappeen Ratsutilalla ja kotitalleilla. 
Aktiivinen kilpaileminen on nyt hieman jäänyt muun työn jalkoihin, mutta kyllä Reijaa aina välillä kisoissakin näkee, varsinkin silloin, kun toimeksiantona on hevosen kilpailutus. 

Viimevuosina opetuspuolella Reijaa on esteiden lisäksi alkanut kovasti kiinnostaa istunta. Kuinka ratsastajan tulisi istua hevosen selässä niin, että pystyy pyytämään hevoselta eri asioita ja samalla olemaan häiritsemättä hevosta. Myös se että ratsastaja ei kipeytä itseänsä (varsinkin ratsastajat joilla pysyviä fyysisiä ongelmia kropassa) ratsastaessaan, vaan pystyy tekemään ratsastusliikkeet niin, että siitä jopa olisi hyötyä fyysisen puolen ongelmaan. Reija on vuosien aikana käynyt useampien fysioterapeuttien, sekä esim methodputkisto pilatesohjaajan Pia Rauhalahden opissa. Ratsastussimulaattori on myös havainnoillistanut ratsastajien perusistuntavirheet, sekä opettanut kuinka näitä voidaan korjata jopa hyvin pienillä istuntamuutoksilla, tai eri lihasten käytöllä.


Comments