Kehitä ratsastustaitoja ratsastussimulaattorin avulla!

Interaktiivinen ratsastussimulaattori mukailee elävää hevosta ja pystyy suorittamaan liikkeet käynnistä piaffiin. Vuorovaikutteiselta näytöltä näet reaaliaikaisesti, kun hevosesi tekee samanaikaisesti ravia, väistöjä ta vaikka laukanvaihtoja. Simulaattori on erittäin hyödyllinen ratsastuksen opettelemisessa, niin oppilaalle, kuin opettajallekin. Se mahdollistaa ratsastajan oppimaan nopeammin. Simulaattorissa on sivulta ja takaa kuvaavat kamerat, jolloin ratsastaja näkee itsensä opettajan silmin.

Ratsastussimulaattorin 5 tärkeintä ominaisuutta:

1. Satulan alla sijaitsevat sensorit

Anturit sijaitsevat satulan ja näin ollen ratsastajan alla. Näytöltä näet kokoajan miten painosi jakautuu. Ratsastajan tasapaino ja ryhti voidaan osoittaa iskareiden avulla, jotka liikkuvat eteen, taakse ja sivuille kaikissa askellajeissa.
Istuntatesti on erittäin hyödyllinen ratsastajalle ja velmentajalle, koska sen avulla saadaan parannettua istuntaa, ryhtiä ja tasapainoa. Testistä saa interaktiivisen palautteen, mikä mahdollistaa välittömän korjauksen. Tulosteellisen palautteen avulla voidaan istuntaa korjata myöhemmin oikean hevosen selässä.

2. Pään ja kaulan liikkeet

Hevosen kaulaan, päähän ja suuhun on sijoitettu anturit, joiden ansiosta ratsastaja ja valmentaja voivat nähdä oikean ohjastuntuman sekä kaulan/pään taivutuksen.

3. Liikkuvuus

Simulaattori jäljittelee todellisen hevosen likkeitä myös sivusuunnassa. Perusaskellajit ovat käynti, ravi, oikea laukka ja vasen laukka. Ratsastajan edessä sijaitseva näyttö lisää tunnetta hevosen sivuttaisista liikkeistä.

4. Pohjesensorit

Pohkeiden kodalla molemmin puolin sijatsee anturit kolmessa eri kohdassa. Nämä mahdollistavat ratsastajan siirtämään hevosen reippaampaan askellajiin, pyytämään väistöä , yms... Hevosen voi siirtää pohjeavuilla myös suoraan pysähdyksistä laukkaan.

5. Interaktiivinen ohjelma

Interaktiivinen simulaattori ja näyttö antavat palautetta ratsastajan liikkeistä ja avuista, mikä mahdollistaa ratsastajan parantamaan ratsastustaan välittömästi. Mahdollista on suorittaa myös testejä, mitkä voi myöhemmin toistaa näytöllä.

Simulaattori on aidon hevosen kokoinen ja sen liikkeet ovat hyvin lähellä todellisen hevosen liikkeitä. Kouluradalla ratsastaessa näkee ratsastaja itsensä ruudulla ratsastamassa kouluradalla, mikä lisää toden tuntuisuutta.

Harjoittele ratsastussimulaattorilla ja kehity!

Kouluratsastussimulaattori mahdollistaa ratsastajan toimivan koko kehollaan ja painollaan. Se opettaa oikeaa ohjastuntumaa ja pohkeenkäyttöä. Ratsastajan tarvitsee keskittyä koko kehollaan käyttämään oikeita apuja ja painoa, jotta saa simulaattorin toimimaan kuin oikean kouluratsun.  Laitteella on mahdollista harjoitella ratsastamaan mm. seuraavia liikkeitä: pohkeenväistö, avoväistö, laukanvaihdot, piruetti, passage, piaffi, kootut askellajit ja keskiaskellajit.

Ratsastaja voi harjoitella liikkeitä ja ratsastusradan teitä uudestaan ja uudestaan ilman, että hevonen väsyy tai alkaa ennakoida ratsastajan apuja.

Simulaattorilla voi harjoitella 3 eri tavalla: Ohjeistettu ratsastus, vapaa ratsastus tai tasapaino/istuntatesti. Ratsastaja voi valita joko 20m x 40m tai 20m x 60m kouluradan. Simulaattorissa on äänitehosteet maan materiaalin mukaan hiekalla tai ruoholla.

Ohjeistettu ratsastus on varsinkin valmentajille hyvä vaihtoehto. He voivat konkreettisesti säätää ratsastajan vartalon asentoa ja ryhtiä simulaattorin selässä, samalla kun näyttö ilmoittaa ratsastajan virheistä.

Ratsastaja käyttää samoja lihaksia, kuin oikealla hevosella ratsastaessa ja siksi lihasmuisti voi oppia vartalon asentoja ja apuja, ilman, että ratsastajan tarvitsee keskittyä itse hevoseen.

Kouluratsastussimulaattorilla on hauska ja mukava ratsastaa sekä opettaa. Se sopii kaiken tasoisille ratsastajille. Simulaattori tarjoaa huimia oppimismahdollisuuksia aloittelijoille, tuntiratsastajille, harrasteratsastajille sekä kaikentasoisille kilparatsastajille ja valmentajille.

Interaktiivinen simulaattori on realistinen oppimistapa. Se opettaa ratsastajaa huomioimaan omat avut ja tasapainon, se kehittää tekniikkaa, taitoa ja lihasmuistia sekä ratsastajan itseluottamusta omiin apuihinsa.

Kouluradalla voi suorittaa ennaltamäärätyn radan, jonka voi jälkeenpäin katsoa seitsemästä eri näkökulmasta: ratsastajan-, linnun- ja eri tuomareiden perspektiiveistä.

Ominaisuuksia

 • Pään, kaulan, niskan ja suun anturit taivutuksiin ja käsien toimintaan
 • Satula-anturit tasapainoon ja ryhtiin. Sivuttaisliike kaikissa askellajeissa
 • Valmentajalla omat painikkeet, millä pystyy ”hallitsemaan” hevosta

Ohjelmisto

 • Anturien palaute näkyy ruudulla reaaliaikaisena
 • Ratsastusta voi harjoitella kentällä, kouluradalla tai pellolla
 • Kouluradat 20m x 40m ja 20m x 60m
 • Täydellinen kouluratsastustesti radalla
 • Kouluratsastusradan ratsastustiet näkyvät kokoajan ruudulla
 • Testin voi toistaa ja käydä virheet läpi
 • Testin voi katsoa jälkeenpäin 7:stä eri perspektiivistä
 • Kaikki anturit näkyvät reaaliajassa ja voidaan toistaa myöhemmin
 • Perusaskellajit, väistöt, laukanvaihdot, piruetti, passage, piaffe, kootut askellajit...

Plussat

 • Opettaja pääsee lähituntumaan ratsastajan kanssa
 • Turvallinen tapa harjoitella myös aralle ratsastajalle
 • Turvallinen ja kontrolloitu ympäristö
 • Opettele oikeat asennot ennätysnopeasti
 • Täydellistä rytmistä toimintaa ilman, että hevosesi väsyy
 • Kuntouta itseäsi turvallisesti esim loukkaantumisen jälkeen (/aikana)
 • Mukavaa harrastusta säällä kuin säällä
 • Ihanteellinen oppimiselle ja kunnon kohottamiselle/ylläpitämiselle
 • Mahdollisuus nopeaan ja korkeatasoiseen oppimiseen
 • Kaikki hevosen liikkeet ovat matemaattisesti oikein
 • Simulaattori tekee kaikki ratsastajan pyynnöt väsymättä uudestaan ja uudestaan
 • Se reagoi vain annettuihin apuihin, eikä koskaan käyttäydy huonosti
 • Sillä on loputon kärsivällisyys, eikä se ennakoi ratsastajan toimintoja
 • Simulaattori mahdollistaa opettajan korjaamaan ratsastajan virheitä (istunta/ryhti) konkreettisesti koko ratsastuksen ajan

Ratsastussimulaattori toimii sovittaessa tiloissamme Kaupin Ratsastuskoulun järjestämänä. Simulaattorin voi yhdistää viikonloppukursseihin, tai tulla pelkästään simulattoriratsastukseen.

Simulaattorilla voi tehdä istuntatestin, josta saa tulosteen, normaalisti tuntiin kuuluu myös opettajan ohjausta. Simulattorissa on tunnisteantureita, jotka näyttävät istuntasi hyvät ja huonot puolet näytöltä. Näytöltä näet myös koko ajan reaaliaikaisen "ratsastuksesi".

Simulaattorivarauksia voit tehdä meille info(a)sappeenratsutila.fi tai puhelimitse suoraan
simulaattorinumeroon 0400 898757.

Simulaattori kotitallillesi

Simulaattoria voidaan liikuttaa myös muille talleille. Yleisimmin reissuja on tehty viikonloppuisin, mutta myös arkipäivät/-illat onnistuvat. Reissujen hinta määräytyy matkojen ja osallistujamäärien mukaan. Kysy tarjous!

Mahdollista varata meiltä myös ratsastusohjaaja mukaan pitämään istuntapainotteista ratsastustuntia, mikä tukee simulaattoriopetusta (käytännön harjoittelu heti simun jälkeen!).

Ratsastustunnit 3-5henk. ryhmissä 35€/henk. (vähintään 2 ryhmää)

Istuntatuntien opettajana Reija Vähätalo

Yhteystiedot

Arto Vähätalo

puh. 0400 898757
info(a)sappeenratsutila.fi